Ajo Blanco

M Essens2 Side5 Suppe Ajoblanco (1)

Ikke mange danskere kender den spanske ajo blanco. Det er synd, for suppen er med sin smag af mandel og hvidløg helt uimodståelig og en sand klassiker på sydlandske sommerborde.

Servér eventuelt suppen som et frisk pust til en klassisk kending af suppe, steg og is. Se forslag til resten af menuen længere nede.

Andre elementer til suppe, steg & is

Information

Sådan gør du

Lad marcona-mandlerne stå i vand natten over, og fjern derefter skindet
Skær 2 skiver hvid brød uden skorpe i tern. Blød det op i 2 dl vand eller hønseboullion
Blend mandler, vand (4-5 dl), hvidløg sherryeddike, og æble
Tilsæt brød og olivenolie. Blend til suppen er lind
Servér iskold med halve druer, et par streger olivenolie og hjemmelavet brød
Tilsæt evt. et par spiseskefulde fino sherry til suppen. Det giver lige det sidste til smagen