Cuberoll er i bund og grund en ribeye-steg med blottede ben. Du kan enten grille den hel eller skære den ud til steaks. Her vil vi grille den hel i en lækker whiskymarinade.
Andre elementer til suppe, steg & is
Information
Forberedelse
Lad stegen stå et par timer ved stuetemperatur
Rens benene, fjern hinden på bagsiden af stegen, og trim stegen for fedt
Bind stegen sammen med madsnor for at give den lidt stabilitet
Lav nu en marinade af bourbon, honning, hvidvinseddike, hvidløg, tomatpure, soya, røget paprika, neutral olie, salt og peber
Hæld marinaden over kødet og lad det trække natten over i et fad eller en vakuumpakket pose
Sådan gør du
Grill nu stegen ved indirekte varme, indtil kernetemperaturen er 54°C, og giv den et sidste nøk på direkte varme, så den får en god sprød stegeskorpe. Husk at vende undervejs.
Tag stegen af, når kernetemperaturen er 63°C, lad den hvile 20 minutter, og skær ud i skiver
Servér med en god salat og tilbehør. F.eks. Pommes Anna