Sådan får du din and helt op at flyve
Langtidsstegt and i ovn
Sådan gør du: Når du skal langtidsstege en and på ca. 3 kg, skal du regne med 6 timer ved 120 grader.
Placer anden på en rist og husk en bradepande nedenunder til fedtet. Du må gerne hælde noget af det smeltede andefedt over andestegen i løbet af tilberedningen. Det giver en smuk farve og god sprødhed.
Kernetemperaturen skal være 75 grader.
Er anden alligevel ikke helt sprød, så giv den 5-10 minutter ved 225 grader.
Lad anden hvile og server.
Hel and på kuglegrill
Sådan gør du: Når du tilbereder din and på grill, så placer altid en foliebakke med lidt vand mellem kullene, så du fanger alt det gode andefedt.
Grill i en time med brystsiden nedad, vend anden og steg ca. 1,5 time på den anden side, indtil kernetemperaturen rammer 75 grader.
Er skindet ikke sprødt, så giv anden en tur over direkte varme, men hold øje med, at den ikke brænder på.
Lad anden hvile i 15 minutter, så saften arbejder sig ud i kødet.
Andebryst i sous vide
Sådan gør du: Først skal du rense kødsiden for urenheder og herefter snitte skindet ned til kødet. Der skal være ca. 1 cm mellem snittene.
Gnid groft salt ned i skindet, og krydr resten af brystet med salt, peber og timian.
Nu skal andebrystet blot vakuumpakkes og have 2 timer i sous viden ved 62 grader.
Tag det tilberedte andebryst op, dup med køkkenrulle og steg ca. 3 minutter i smør på skindsiden og et minut på kødsiden.
Væsken fra posen kan bruges til saucen.
Anderledes and
Pulled duck - èn and, mange muligheder
Princippet bag pulled duck er i bund og grund det samme som pulled pork. Kødet langtidssteges, rives i mundrette småstykker og mixes med den krydrede stegesky for at frembringe en saftig og lækker andeblanding, der smager himmelsk i alt fra burgers og tortillas til forårsruller og grønkålssalat.
Her finder du grundopskriften på pulled duck og tre lækre opskrifter på pulled duck burgere, pulled duck tortillas og pulled duck forårsruller.