KK Madglad Topbanner Kokos 700X460px V2

Hokus kokos

Bag kokosnøddens hårde skal gemmer sig en verden af sødme, der på magisk vis vækker mindelser om både bountystrande på Jamaica og julekager hos mormor. I denne udgave af Madglad sætter vi fokus på nødden, der faktisk ikke er en nød, og inspirerer til kulinariske lækkerier, du kan trylle frem på et øjeblik.

KK Madglad Kneak Kokusnoed Kokos 1568X520px

Kokos-risalamande

Hvis årets julemenu skal have et touch af noget nyt, kan du prøve at koge risalamanden op med kokosmælk. Ikke som mormor plejer at lave den, men superlækker alligevel.
Her får du en opskrift til 4 personer.

Sådan gør du: 

Kog en risengrød på en blanding af kokosmælk og vand. Til 125 g grødris skal du bruge ca. 4 dl kokosmælk og 2 dl vand. Når grøden er kølet ned, vendes 50 g hakkede mandler, kornene fra 1 vaniljestang og flødeskum lavet på 2 dl piskefløde i. Husk en hel mandel for husfredens skyld. Servér gerne sammen med kirsebærsovs, der er smagt til med nellike for en ny spændende smagskombination.

Kokos Risalamande 500X700

Fokus på kokos i aftensmaden

I Danmark kender vi bedst kokos som en smagsvariant, der hører det søde køkken til. Men faktisk passer kokos også hammergodt til det salte køkken, og bliver anvendt i mange lande som en ingrediens i aftensmaden. Her får du inspiration til, hvordan du kan inkorporere den lille brune nød i kendte hverdagsklassikere til glæde for både store og små.   

Udforsk andre Madglad temaer